Weekend Terschelling *****

weekendterschelling

 

Auteur: Els Kerkhoven
Jaar: 2014
Blz.: 256
Uitgever: Sijthoff
.
Korte samenvatting:
Voordat Isa naar het buitenland vertrekt, gaat ze met haar zusje Daan nog een keer terug naar Terschelling, het vakantie-eiland van hun jeugd. Op het laatste moment besluiten ze hun beste vriendin Sylvie ook mee te nemen. Ze halen mooie herinneringen op en brengen een bezoek aan hun vrienden Loek en Gerben en hun moeder Jannetje. De trip down memory lane slaat om in een nachtmerrie als Sylvie spoorloos verdwijnt. Jannetje blijkt de enige getuige, maar zij heeft een beginnende vorm van Alzheimer. Hoe betrouwbaar is haar getuigenis? En kunnen ze vertrouwen op hun eigen herinneringen?
.
Mijn mening:
Een heerlijk boek om te lezen, vol met spanning. Leuke personages en lekker vlot geschreven. Wat in het verleden gebeurd is, speelt nu nog een grote rol. Drie kinderen bewaren onderling een groot geheim. Jaren later is er Ă©Ă©ntje die dreigt verraad te plegen, tenzij ze samen een “probleem” oplossen met alle gevolgen van dien. Isa, Sylvie en Daan vertrekken voor een leuk weekend, vol met herinneringen, naar Terschelling. Dat dit weekend heel anders zal verlopen dan gepland hadden er twee niet verwacht. Aanrader!
.
*****
.
Clasien

 

5 gedachten over “Weekend Terschelling *****”

  1. Ging geloof ik niet helemaal goed vanochtend i Phone liep vast namelijk… Maar dit lijkt me ook wel een leuk boek dus komt op het to read lijstje 🙂 hihihi maar goed dat ik nu nog 3 maanden moet en dus wat tijd over heb…..

  2. Viv… Ik ben er nog nooit geweest, maar lijkt me een prachtig eiland! En Jolanda… een iPhone die vast loopt??? Dat is nieuw voor mij hihihi. Dit boek trekt mij ook wel!

  3. Een verhaal dat al beklemmend is op de eerste bladzijde en dat blijft het ook. Het voert de spanning op, je wil alleen maar doorlezen. Heerlijk boek, toegankelijk geschreven. Toch een kanttekening: het is wat onwaarschijnlijk af en toe en de stukjes van Sylvie zijn soms te weinig spanning hebben en daardoor af en toe een beetje saai.

    ****

    Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.