Weet ik veel

Auteur: Mirjam Oldenhave
Uitgever: Ambo | Anthos
Jaar: 2019
Bladzijden/Luistertijd: 240/3:26:08

Over het boek:
Mirjam Oldenhave, auteur van de Mees Kees-serie, geeft in “Weet ik veel’ een inkijkje in de wereld van het pleegmoederschap. Ze is pleegmoeder van de negenjarige Esi, die oorspronkelijk uit Ghana komt. Als dochter van een moeder die is opgegroeid in een pleeggezin wist Mirjam al vroeg dat ze ook pleegmoeder wilde worden. Esi blijkt een erg leuk, maar vooral ook erg eigenwijs meisje te zijn dat een plek moet vinden bij haar nieuwe ouders.
In glasheldere taal neemt Oldenhave in “Weet ik veel’ de lezer mee in de wereld van pleegouders en pleegkind. Een ontroerend boek over wennen, regels, verhoudingen, onmacht en communicatie, maar vooral over liefde en plezier. “Weet ik veel’ is ontroerend als de verhalen van Annie M.G. Schmidt en helder als de columns van Martin Bril.
Mirjam Oldenhave schreef meer dan veertig jeugdboeken. Haar succesvolste serie is die over Mees Kees. In 2017 debuteerde ze voor volwassenen met haar eerste roman “Alles goed en wel’, waarvan de filmrechten verkocht zijn.

Mening Marjon:
Dit boek wordt voorgelezen door Mirjam Oldenhave zelf en dat doet ze heel prettig! Maar ik kan me ook voorstellen dat het net zo prettig is om het boek zelf te lezen. Mirjam en haar man zijn crisis-pleegouders wat inhoudt dat als er plotseling opvang voor een kind gezocht wordt zij het kind kunnen opvangen. Van daaruit wordt er naar een definitief pleeggezin gezocht of gaat het kind terug naar de biologische moeder (of vader). Esi is een meisje van 7 dat plotseling bij Mirjam en haar man komt en waar ze zo goed als niets van weten. Maar er is een grote klik en dat maakt Esi een beetje meer bijzonder dan de andere kinderen. Mirjam vertelt over haar maar vertelt ook wat pleegouderschap inhoudt, waar je tegenaan loopt, hoe je moet reageren op problemen met het kind. Een boeiend, leuk, ontroerend boek vol korte hoofdstukken waar je doorheen vliegt. Een aanrader!

Het luisterboek is te beluisteren via Kobo Plus en via de bibliotheek-luisterboeken-app (waarop ik het luisterde).

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.