Wie naar de sterren grijpt (Firefly Lane)

wienaardesterrengrijpt

Papieren versie alleen tweedehands te koop.

Auteur Kristin Hannah
Uitgever The House of Books
Jaar 2009
Aantal bladzijden 400
ISBN 9789044325959

Korte samenvatting
Kate en Tully zijn hartsvriendinnen. De serieuze Kate komt uit een liefdevol gezin. Tully is een druktemaker en houdt van glamour. Bij haar thuis is het helemaal niet leuk. De meisjes sluiten een pact dat ze altijd op elkaar kunnen rekenen, een belofte die dertig jaar zal standhouden.
Inmiddels is Tully een beroemd journaliste geworden. Kate heeft gekozen voor een huwelijk met John en voor het moederschap. Na een bittere ruzie verliezen de twee vrouwen elkaar lange tijd uit het oog. Tot Tully een dringende oproep krijgt…

Mening
Ik las dit boek eerder en het had ook deze keer hetzelfde effect op me als de eerste keer. Wat een bijzonder boek. Ik neem mijn recensie van toen over:
Ik heb gehuild bij dit boek, maar dat kwam later. Eerst heb ik vooral gelachen, af en toe was ik verontwaardigd, boos… Het kwam allemaal voorbij. Wat een fantastisch mooi en aangrijpend, vooral heftig boek. Het kan mijn leeftijd zijn (44), want de hoofdpersonen in dit boek groeiden in dezelfde tijd als ik op. Dat herken je aan nieuwsfeiten, aan muziek, aan televisieseries en wat er al typerend was voor de jaren 70, 80 en 90. Je leest om en om over de levens van Tully en van Kate, hoe hun levens verweven zijn, hoe dat problemen geeft, maar vooral hun levens verrijkt. Ik kon het al vanaf de eerste bladzijde niet meer wegleggen, ik werd er helemaal in meegezogen. Voor wie van boeken van Santa Montefiore, Rosamunde Pilcher en dergelijke houdt… Een enorme aanrader dit boek!

Aantal sterren (maximaal 5) *****

Er zijn meer boeken van Kristin Hannah gerecenseerd: KLIK

Marjon.

13 gedachten over “Wie naar de sterren grijpt (Firefly Lane)”

 1. Oh, m’n reactie wordt maar half geplaatst?! Heb je ook het boek ‘Alice het wolvenmeisje’ gelezen? Prachtig! Net zoals ‘mijn verloren dochter’!

  Liefs Insoon

  1. Ik ken beide boeken van haar niet. Ik heb wel al een aantal boeken van haar gelezen. Er zitten er ook wel een paar bij die ik minder vind, maar anderen, zoals dit boek vind ik juist heel mooi.

   Bedankt voor de tips!

   Liefs, Marjon.

  2. Ik heb Alice Het Wolvenmeisje zojuist tweedehands besteld bij Bol voor 5 euro nog wat (inclusief verzenden), boek zou als nieuw zijn. Mijn verloren dochter is er digitaal en heb ik op mijn lijstje gezet.

    1. Ik heb Alice enz. nog niet binnen, maar voorlopig ben ik ook nog bezig in De Thuisreis (zit op de helft, maar meer dan 900 bladzijden lees je niet ‘even’ uit haha).

 2. Er komt alweer een nieuw boek van haar uit. Zomernacht. Kan niet wachten. Heb bijna alle boeken van haar gelezen

 3. mijn reactie van dit boek *****
  Een boek vol ware vriendschap en dat je een leven vol rijkdom laat zien,of het nu om geld gaat of om warmte van een familie en vrienden.
  Dan denk je wat is nu rijkdom,dat laat dit boek erg goed voelen,wanneer ben je tevreden.
  Bij dit boek had ik dan ook meteen, dit word een boek zeker voor vier sterren maar hoe verder ik kwam werden het er al snel vijf,want het werd erg emotioneel en ik denk dat dan veel mensen het dan ook niet droog kunnen houden.
  Prachtig een boek dat ik niet snel vergeet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.