Wings (Wings Serie deel 1) (Nederlands)

Wings

Auteur: Aprilynne Pike
Uitgeverij: Manteau jeugd
Blz: 312
Jaar: 2010
.
Samenvatting:
De vijftienjarige Laurel woont op het platteland bij haar hippie-ouders, die haar uit overtuiging zelf onderwijzen. Wanneer ze naar de stad verhuist om naar de middelbare school te gaan, vergt dit een serieuze aanpassing. Ze mist haar thuis enorm, al lukt het aardig op school en raakt ze goed bevriend met David, een knappe jongen uit haar klas die haar steunt en begrijpt. Tot Laurel merkt dat ze – letterlijk – vleugels krijgt. Ze durft haar ouders niet in vertrouwen te nemen en gaat samen met David op zoek naar haar afkomst. Zo komt ze te weten dat ze een vondelingetje was. Haar wereld wordt helemaal dooreengeschud wanneer ze op een dag op weg naar huis de elf Tamani ontmoet.
.
Mijn mening:
Als je van fantasie boeken houdt dan is dit boek een aanrader. Je leeft mee met Laurel die opgroeit in de “mensenwereld”, maar eigenlijk behoort tot het elfenvolk. Ze gaat naar school en krijgt daar een goede vriend David, die ze haar geheim verteld. Hij beleeft met haar allerlei magische dingen en avonturen, bovendien ontmoet hij elfen en trollen. Ook komt hij tegenover Tamani te staan, een rivaal als het om Laurel gaat. Dit is het eerste deel van een vierdelige serie.
.
*****
.
Clasien.

2 gedachten aan “Wings (Wings Serie deel 1) (Nederlands)”

  1. Dit boek heb ik alweer een poosje in mijn kast staan, maar nog steeds ongelezen :c Ik moet hier ook maar eens snel in beginnen want het lijkt me echt een leuke serie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.