Wintereiland (Café Zon & Zee/Mure Island 3)

Auteur: Jenny Colgan
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jaar: 2019
Bladzijden: 272

Over het boek:
Ga mee naar het Schotse eiland Mure en laat je verwarmen door de nieuwe roman Wintereiland van Jenny Colgan. Het slot van de succesvolle Café Zon & Zee-serie

Het is winter op het eiland Mure. Een tijd om samen door te brengen, bij een knapperend haardvuur, en te genieten met de mensen van wie je houdt – tenzij je natuurlijk per ongeluk zwanger bent van je ex-baas en niet weet hoe je het moet vertellen. Kan Flora in het seizoen van vrede op aarde haar geheim delen en haar relatie met Joël redden?

Ondertussen probeert Saif, de dokter op het eiland en vluchteling uit het door oorlog verscheurde Syrië, te genieten van zijn eerste westerse kerst met zijn zonen – maar zonder zijn vermiste vrouw. Kan het kleine gezin troost en vreugde vinden?

Reis mee naar de prachtige, noordelijke rand van de wereld en sluit je aan bij de gastvrije gemeenschap van Mure voor een onvergetelijke kerst.

Mening Marjon:
Ik ben echt een hele grote fan van de boeken van Jenny Colgan. Dat was ik al toen ik er af en toe eentje in het Engels las en ik ben zo blij dat ze nu vertaald worden. Ook dit derde deel van Mure Island is weer een juweeltje. Geen zoete roman, al is het af en toe wel ‘knus’. Het gaat vooral over het leven, het echte leven. Alleen dan op een prachtig fictief eiland. Aan bod komen het leven van een vluchteling, een relatie met een getraumatiseerd iemand, iemand die terminaal is en diens broer met wie geen contact meer is. Daar omheen ga je vooral van Flora houden, die al vanaf het eerste boek meespeelt. Ze staat met beide benen op de grond van Mure Island, maar heeft zeker een gevoelige kant. Ik heb weer van dit deel genoten. Helaas is dit tevens ook het laatste deel. Ik zal Mure Island zo gaan missen.

*****

Marjon.

Voorgaande delen (waaronder deel 1.5):

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.