Wintergeheimen

Auteur: Lulu Taylor
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Jaar: 2018
Bladzijden: 448

Over het boek:
Het verleden van een kasteel in Engeland blijkt van grote invloed op de huidige bewoners

Lulu Taylors psychologische thrillers zijn niet meer weg te denken van de markt, voor de lezers van Rosamund Lupton

In 1965 trouwt Alexandra Crewe met de man die haar vader voor haar heeft uitgezocht, maar het huwelijk blijkt al snel een grote vergissing. Dus als de ware liefde zich aandient, kan Alexandra de verleiding niet weerstaan en volgt ze haar minnaar naar zijn prachtige kasteel in Dorset, Fort Stirling. Dan slaat het noodlot toe, en vraagt Alexandra zich af of dit haar straf is voor het verlaten van haar man.

Decennia later is Delilah Young de nieuwe kasteelvrouwe van Fort Stirling. Ze is dol op haar man en is vast van plan het wat trieste kasteel op te vrolijken met vreugde, gelach en kinderstemmen. Maar leugens uit het verleden blijken ook in het heden door te werken, en Delilah ontdekt dat je sommige geheimen beter met rust kunt laten.

Mening Marjon:
Je begint te lezen in dit boek en hebt geen idee wat je kan verwachten maar je wordt meegesleept in het leven van Delilah en in een verleden wat niemand lijkt te kennen. Delilah’s huwelijk met John lijdt er echter onder en ze laat zich het verleden in zuigen. Ze kan het niet meer loslaten en doet ontdekkingen die niemand had kunnen bedenken. Want het verleden waarvan iedereen denkt dat het bestaat heeft nooit bestaan en dat maakt het nu ook anders. Het boek leest heerlijk weg, is niet meer weg te leggen. Misschien wordt de indruk gewekt dat het een thriller is; nee, dat zeker niet. Het is een roman met diepgang en veel geheimzinnigheid. Aanrader!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.