Winterhart

Auteur: Lulu Taylor
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2019
Bladzijden: 432

Over het boek:
Twee jonge weduwen, in heden en verleden, vechten tegen bedrog en verraad – een prachtig oud landhuis verbindt hun levens met elkaar

Heden. Caitlyn denkt dat haar huwelijk met Patrick succesvol is. Hij is bijvoorbeeld een van de weinige -mensen die niet smoorverliefd is op haar beeldschone vriendin Sara. Hij neemt weliswaar alle beslissingen, maar ze zijn gelukkig samen. Toch?

Als een verschrikkelijk ongeluk haar bestaan op zijn kop zet, is Caitlyn gedwongen om alles wat ze ooit over haar huwelijk dacht en wat ze over Patrick weet te herzien. Ze neemt haar toevlucht tot een oud landhuis en begint langzaam de waarheid te achterhalen.

1947. Engeland krijgt te maken met een van de strengste winters sinds mensenheugenis. De bewoners van Kings Harcourt Manor raken afgesloten van de buitenwereld. Voor Thomasina “Tommy’ Carter, weduwe sinds het begin van de oorlog, is het bijzonder zwaar: de last van het ondersteunen van de familie rust op haar schouders. Ze vindt troost bij haar kinderen en bij het interessante gezelschap van Fred, een vriend van haar broer. Maar Barbara is er ook nog, een mysterieuze figuur uit haar verleden.

Mening Marjon:
Dit boek is geen thriller maar er zit een zekere spanning in, een beklemming en die maakt dat je blijft doorlezen. De hoofdstukken wisselen 2 verhalen af: in 1947 en in nu. Heel langzaam komen de verhalen dichterbij elkaar, al lopen er ook stukjes mee die niets met de andere lijn te maken hebben. Zowel de weduwe in het verleden als de weduwe in het heden krijgt een grote levensles: durf voor jezelf te kiezen. Je vliegt door het boek heen. Heerlijk. Ik ben echt fan van de boeken van Lulu Taylor.

*****

Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.