Winterwereld

 

Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Uitgeverij Marmer bv
Jaar: 2017

Over het boek:
Tijdens het jaarlijkse vriendenweekend doet Lara een vreselijke ontdekking. Boos en verdrietig verdwijnt ze in de ijskoude nacht. Als Lara uren later nog niet terug is, wordt voor het ergste gevreesd.
Lara van Dam verheugt zich op een knus winterweekendje met haar vriendengroep. Ze hebben een huisje gehuurd in de Brabantse bossen en er zijn geen andere plannen dan eten, drinken en bijkletsen bij de open haard. Maar het weekend loopt totaal anders als Lara er op de eerste avond achter komt dat haar vriend Yves is vreemdgegaan. Lara is woedend en wil naar huis, maar zonder rijbewijs en openbaar vervoer komt ze niet ver. Boos en verdrietig loopt ze weg, het donkere en ijskoude bos in. Het maakt haar niet uit, als ze maar niet terug hoeft naar het huisje. Wanneer vervolgens ieder spoor van Lara ontbreekt, worden de vrienden ongerust en gaan haar zoeken. Maar dat loopt uit op een nachtmerrie…

Mening Marjon:
Ligt het aan het feit dat het een kort verhaal is of is het gewoon toeval: dit boek heeft het niet. Het leest lekker weg, maar mist spanning en is zeer voorspelbaar. Niet iets wat ik een thriller zou noemen.

***

Mening Clasien:
Dit is nou zo’n boek waar je lekker in wegduikt, beetje van alles wat, maar verwacht zeker geen thriller.
Makkelijk leesbaar, verschillende personages, gewoon een heerlijk verhaal zonder na te hoeven denken.

Ik vind sowieso de boeken van Linda van Rijn geen thrillers, meer spannend af en toe. Desondanks is dit zeker aan te raden aan roman en chicklit lezers.

In dit verhaal staat Lara van Dam centraal, tijdens een weekend met vrienden wordt ze geconfronteerd met geheimen van haar vriend Yves.
Dit heeft grote gevolgen voor de rest van dit weekend.

***

Marjon en Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.