Witte dood (Cormoran Strike 4)

Auteur: Robert Galbraith
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2019
Bladzijden: 736

Over het boek:
Billy, een labiele jongen, denkt als kind een moord gezien te hebben. Hoewel hij zich geen concrete details kan herinneren, gaat hij toch met zijn verhaal naar privédetective Cormoran Strike. Die neemt hem direct serieus, maar voor hij verder kan vragen, ontvlucht Billy in paniek zijn kantoor.

Strike en Robin Ellacott – ooit zijn assistente, nu zijn partner bij het detectivebureau – proberen Billy’s verhaal tot op de bodem uit te zoeken. Het onderzoek leidt hen via de achterstraatjes van Londen naar de Houses of Parliament, en naar een fraai maar onheilspellend landhuis, ver weg op het platteland. Maar hun onderzoek verloopt verre van soepel: Strikes bekendheid als privĂ©detective maakt het moeilijk om onopvallend te blijven werken, en zijn relatie met Robin staat onder hoogspanning.

Witte dood is zowel een fascinerend, op zichzelf staand mysterie, als het razendspannende volgende deel in het verhaal van Cormoran Strike en Robin Ellacott.

Mening Marjon:
Voor iemand over de prijzen van de boeken begint: ja, het is heel veel geld): kijk eens wat een heerlijk dik boek dit is, ruim 700 bladzijden. En je krijgt waar voor je geld!
Iedereen zal inmiddels wel weten dat Robert Galbraith een pseudoniem is voor J.K. Rowling en dat deze dame echt heel goed kan schrijven. Geen Fantasy met een tovenaarsleerling deze keer maar een steengoede detective. Dit is deel 4 al in de serie Cormoran Strike en het heeft geen kracht verloren op de voorgaande delen. Ook in dit deel is er een fantastische wisselwerking tussen Cormoran en Robin, loopt als een rode draad hun privélevens door het verhaal, is er spanning en nog meer spanning, soms wat humor en is het een hoop gepuzzel om het ingewikkelde plot te ontrafelen. Het verhaal heeft vanaf de eerste bladzijde vaart en wat vond ik het moeilijk het boek weg te leggen. En dat 736 bladzijden lang! Laat er alsjeblieft ook nog een deel 5 komen.

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

koekoeksjong Zijderups.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.