Woestijnwind

woestijnwind

Auteur: Tamara McKinley
Uitgever: De Kern
Jaar: 2013
Aantal bladzijden: 284

Over het boek:
AustraliĂ«, 1946. In het afgelegen dorp Morgan’s Reach probeert Rebecca haar 10-jarige zoontje Danny alleen op te voeden. Haar man John is nog altijd niet teruggekeerd van het front, en er is weinig hoop meer. Ondertussen heeft Ben, de plaatselijke brandweercommandant, duidelijk gemaakt dat hij gevoelens voor Rebecca heeft, maar dat hij zal wachten op haar beslissing. Rebecca staat voor een dilemma: kan ze vasthouden aan haar hoop dat John bij haar terugkomt, of moet ze accepteren dat hij er niet meer is en doorgaan met haar leven? Wat is het beste voor haar en Danny?
Al die overwegingen worden aan de kant geschoven als een allesverzengende ‘bushfire’ het dorp bedreigt en Danny door het vuur raakt afgesneden van het dorp…

Mening Marjon (2013):
Een wel erg heftig en dramatisch verhaal, waardoor je het boek geen minuut kan wegleggen. Je wordt erdoor gegrepen en het laat je niet meer los. Maar… Ik vind het niet echt een ‘Tamara McKinley’. Haar verhalen die altijd spelen om geheimen en gebeurtenissen uit het verleden geven haar boeken iets unieks. Dit boek is van een heel ander genre. Het omschrijft een paar zeer spannende dagen in de Outback en daar is ze goed in geslaagd. Maar als enorme liefhebber van haar boeken viel het daarom ook een beetje tegen. Verder komen er erg veel personen in voor en diverse verhaallijnen. Soms was dat verwarrend.

***

Mening Marjon nu:
Tamara McKinley is een van mijn favoriete auteurs en toch vond ik dit boek nooit goed. Ik ben er een paar keer in begonnen en las het uiteindelijk met lichte tegenzin uit. Maar ik besloot het nog een kans te geven en te herlezen. En deze keer las in het boek heel anders. Het was niet meer weg te leggen en verloor mezelf er in. Het is heel aangrijpend: een klein dorpje in de Outback en dan krijgen ze te maken met een enorme natuurbrand. De spanning loopt op. Tussen alles door lees je ook de persoonlijke verhalen van heel veel mensen. Het verhaal van John Miller raakte me het meeste. Prachtig boek en nu kan ik in volle overtuiging zeggen: aanrader.

*****

Marjon.

 

2 gedachten aan “Woestijnwind”

  1. Jammer dat dit boek een beetje tegenviel, vergeleken met haar andere boeken. Ik heb dit boek maandag van de bieb geleend, dus ben benieuwd…

    1. Ja maar ik zat toen ook middenin een hoop narigheid. Dus ik ga het nog een keer proberen. Ik heb dat namelijk ook gehad met Storm over Jacaranda. En later bleek ik het juist een heel mooi boek te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.