Wolken boven Montana *****

wolkenbovenmontana

Auteur: Nora Roberts
Uitgever: Harlequin
Jaar: 2012
Bladzijden: 622

Samenvatting:
Ze hebben elkaar nog nooit gezien, de drie dochters die Jack Mercy ieder bij een andere vrouw verwekte. Dat doen ze pas tijdens zijn begrafenis en daarna, bij de lezing van het testament waarin hij zijn ranch – ter waarde van bijna twintig miljoen dollar – aan hen nalaat. De voorwaarde die hij eraan verbindt, is echter de grootste schok voor hen. Ze blijken pas recht te hebben op de erfenis als ze een heel jaar samen op de ranch hebben doorgebracht.
Voor Tess, het stadsmeisje dat niets liever wil dan incasseren en zo snel mogelijk terug naar LA, is het een ware nachtmerrie. Voor Lily, op de vlucht voor haar gewelddadige echtgenoot, lijkt het een welkome adempauze. Voor Willa, de enige van de drie die op de ranch is opgegroeid en in haar ogen de meeste rechten heeft, voelt het als puur verraad.
Uiteindelijk beseffen ze dat ze geen keus hebben. Ondanks hun uiteenlopende – om niet te zeggen botsende – karakters zullen ze het een jaar lang samen moeten zien uit te houden. Op zich al een hele uitdaging, maar wanneer duidelijk begint te worden dat iemand eropuit is de ranch – en hen – kapot te maken, worden ze pas echt op de proef gesteld.

Eigen Mening:
Ik vond het een heerlijk boek. Drie meiden die totaal niet op elkaar lijken komen noodgedwongen bij elkaar in een huis te wonen. Jack heeft alles met een bepaalde reden gedaan en voor de drie meiden is dat soms best moeilijk en te begrijpen. Zussen zijn ze kwa bloedband maar verder dan ook helemaal niet. Hoe verder het boek komt hoe meer de drie dames elkaar beginnen te mogen, al zal geen een van allen dit toegeven. Als de moorden beginnen denk je als lezer nog van oohhhh da’s die… maar uiteindelijk toch weer niet… Het boek is weer goed geschreven en zo spannend dat je door wilt blijven lezen. Het liefst las ik het nog terwijl ik Ylse aan het verschonen was hihihi. Maar echt een aanrader!!

*****

Jolanda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.