Zalig zijn de kaasmakers

 

Auteur: Sarah-Kate Lynch
Uitgeverij: De Kern
Jaar: 2003
Bladzijden: 303

Over het boek:
De oude Ierse kaasmakers Joseph Corrigan en Joseph Feehan (Corrie en Fee) maken de lekkerste blauwschimmelkazen van de wereld, en hun roem reikt even ver als hun kaas riekt. Maar Corrie mist zijn kleindochter Abbey. Ze is nu bijna dertig, maar hij heeft haar niet meer gezien sinds ze een klein meisje was en werd meegenomen door haar losbandige moeder.
Corrie moest eens weten dat zijn geliefde Abbey op een eiland in de Stille Zuidzee op het punt staat om haar trouweloze echtgenoot te verlaten. Aanvankelijk probeert ze haar tovlucht te nemen tot haar moeder, maar uiteindelijk keert ze toch terug naar Ierland, naar de kaasboerderij waar Corrie en Fee de mooiste kazen van de wereld maken met behulp van koeien die gemolken worden door vegetarische, zwangere melkmeisjes met zuivere zangstemmen… Het is in deze magische wereld dat Abbey weer tot zichzelf komt en zij is niet de enige. Ook Kit, een new Yorkse beurshandelaar met een gebroken hart komt terecht in Coolarney House, en leert de finesses van het kaasmaken.

Mening Marjon (18-8-2011):
Ik heb genoten van dit boek, het tweede dat ik las van deze schrijfster. De mix van serieus en luchtig, humor en ook het leerzame (je leest van alles over het kaasmaken), maakt het tot een geweldig boek. Ook grappig: het is heel erg voorspelbaar en toch zitten er verrassende elementen in. Wel slecht voor de lijn, want je krijgt direct trek in allerlei bijzondere kaasjes met een goed glas wijn. Dit boek smaakt naar meer.
Leuk detail is dat de schrijfster altijd iets van eten of drinken als thema in haar romans heeft. Zo is er ook De Smaak van Champagne, De Geur van Brood en Zoet Verlangen. Leuk!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.