Ze heeft haar moeders lach

Auteur: Carl Zimmer
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2018/2019
Bladzijden: 640

Over het boek:
Je ogen heb je van je vader. Je lach van je moeder. Maar waarom verschillen jullie zo in lengte? En is intelligentie ook erfelijk?
Sinds het menselijk genoom in kaart is gebracht, weten we: de mens is opgebouwd uit een mozaïek van DNA dat we van onze voorouders hebben meegekregen. Wie we zijn, wordt voor een groot deel door deze kleine stukjes bepaald. Maar we erven niet alleen onze bouwstenen, maar ook microben, gedrag en technologieën.
Dat we weten hoe we onze genen moeten lezen, betekent ook dat we ze kunnen manipuleren. We zetten niet alleen de wereld naar onze hand, maar ook onszelf. Ook onze toekomst, zowel voor de mens als soort als voor onszelf, staat in ons DNA geschreven. Wij zijn onze genen.
Carl Zimmer neemt ons mee op een reis door onze genen. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? Hoe zijn we geworden wie we nu zijn? En hoe ziet onze toekomst eruit? Ze heeft haar moeders lach is het alomvattende verhaal over wat we krijgen van onze voorouders, wat we doorgeven aan onze kinderen en over mens zijn.

Mening Marjon:
Wat een boeiend boek dat ons allemaal aangaat. We bezitten allemaal erfelijk materiaal tenslotte. Carl Zimmer vertelt er alles over: de geschiedenis van deze wetenschap, hoe het in elkaar steekt, hoe ook bepaalde microben een rol spelen. Hij doet dit aan de hand van verhalen uit de geschiedenis, waardoor het boek een levendig verteld boek wordt: geen droge stof over DNA, je blijft er in lezen. Boeiend!

*****

Ik ontving dit boek van de uitgever, waarvoor mijn hartelijke dank.

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.