Zes maanden zonder

zesmaandenzonder

Auteur: Charlotte de Monchy
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2014
Bladzijden: 262

Over het boek:
Als je op je achtentwintigste nog bij je zus in huis woont, uit verveling met je baas slaapt en een baan hebt waarbij je het grootste gedeelte van de tijd op de wc afleveringen van The Killing op je telefoon zit te kijken, weet je dat het tijd is voor een rigoureuze verandering, vindt Robin. Aangezien drank en mannen in haar leven meestal voor problemen zorgen, gaat ze met haar zus een weddenschap aan om een half jaar geen alcohol te drinken en met niemand naar bed te gaan. Via een advertentie op internet komt Robin in contact met ene Connor McFarland, die op zoek is naar een kindermeisje in een gehucht in Ierland. Dat lijkt Robin de perfectie locatie om haar weddenschap te winnen. Ze stapt zonder aarzelen op het vliegtuig, maar Connor blijkt een totaal ander type dan ze dacht; ze hebben binnen tien minuten ruzie en de baan is ook niet wat hij haar had voorgespiegeld. Toch blijft ze, bij gebrek aan beter plan. Die impulsieve beslissing brengt haar een onverwachte vriendschap, hilarische verwikkelingen en… de kans om eindelijk de liefde van haar leven te vinden.

Mening Marjon:
Wat een verrassend boek! Een chicklit natuurlijk, maar toch zit er enige diepgang in, gaat het ook over het echte leven en is het niet zo voorspelbaar. Ik kon het niet meer wegleggen. Het verhaal begint weliswaar in Amsterdam, het speelt zich daarna vooral in Ierland op en de sfeerbeschrijvingen voegen veel aan het verhaal toe. Aanrader! En nu maar hopen dat deze schrijfster nog meer gaat schrijven!

*****

Mening Clasien:
Ik ben geen echt chicklit-lezer, maar ben gevallen voor de kaft van dit boek. Het boek blijkt net zo luchtig te zijn, als de voorkant doet vermoeden. De impulsieve daden en uitspraken van Robin geven dit boek net dat beetje extra’s. Heerlijk leesvoer voor in het voorjaarszonnetje. Voor mij 4*

****

Mening Natasja:
Om te beginnen vind ik de kaft er erg gezellig en aantrekkelijk uitzien en als je dan eenmaal begint te lezen in het boek merk je dat je vanaf de eerste pagina tot de laatste niet hoeft te vervelen. Het is erg sfeervol geschreven met humor, liefde en verdriet. Ik hoop ook dat er meer boeken van haar komen want ik was toch wel een paar uurtjes helemaal nergens, alleen in het boek. Geweldige karakters die je meteen in je hart sluit.

****

Mening Viv:
Weer zo’n heerlijk boek van Charlotte de Monchy! De hoofdpersoon Robin sloot ik meteen al in mijn hart. Ze vertrekt naar Ierland om daar te gaan werken. Ze wil het roer omgooien en gaat een weddenschap aan met haar zus waarin ze beloofd zes maanden te leven zonder alcohol en seks. Robin voelt zich al snel thuis in het plattelandsdorpje in Ierland en we maken ook kennis met de andere dorpsbewoners. Alsof je er zelf ook woonachtig bent. Ierland lijkt me een prachtig land, ik hoop het nog eens te mogen bezoeken. Liefde, vriendschap en vertrouwen spelen een belangrijke rol in dit verhaal. Een chicklit die ik met plezier las. Ik zag dat er recentelijk nog een boek is uitgebracht van deze schrijfster “Eens gegeven” die komt op mijn to read list.

*****

Marjon, Clasien, Natasja en Viv.

 

5 gedachten aan “Zes maanden zonder”

  1. Ik vond de voorkant van ‘t boek er al leuk uitzien.. en nu ik de beschrijving en jouw recensie heb gelezen lijkt het me helemaal een leuk boek! Hij komt erbij te staan op ‘t lijstje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.