Zigeunermadonna

zigeunermadonna

Auteur: Santa Montefiore
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2006 / 2015
Bladzijden: 336

Over het boek:
Mischa Fontaine komt er na de dood van zijn moeder achter dat ze een meesterwerk, De zigeunermadonna van Titiaan, heeft nagelaten aan het Metropolitan Museum of Art. Hij is verbaasd, want Mischa heeft nooit geweten dat ze dit schilderij bezat. Hij gaat op onderzoek uit om het mysterie rond het schilderij te ontrafelen en duikt in het verleden van zijn moeder.

Hij komt erachter dat ze vóór de Tweede Wereldoorlog in een Frans chateau werkte, waaruit ze gedwongen werd te vertrekken toen de oorlog losbarstte. Hij vermoedt dat de sleutel van het raadsel daar te vinden is en brengt een bezoek aan Bordeaux. Zijn zoektocht levert hem niet alleen de waarheid over het verleden op, maar ook een nieuwe kans voor de toekomst…

Mening Natasja:
Als de moeder van Mischa is overleden, komen er voor Mischa steeds meer onbeantwoorde vragen. Waarom heeft zijn moeder niks verteld over het schilderij? En was zijn moeder wel wie ze zei dat ze was? Om hier achter te komen moet hij terug naar het verleden, want dan zal er misschien veel op zijn plaats vallen.
Het boek speelt af in het verleden maar ook in het heden, dan zal je ook pas gaan begrijpen wat er allemaal in het leven van zijn moeder is gebeurd.
En waarom zijn moeder al die tijd niet geaccepteerd werd, de oorlog heeft hier voor beide een vreselijk spoor na gelaten, en zal met de komst van Coyote helemaal gaan veranderen.
Het verhaal neemt je mee in de nasleep van de oorlog, maar heeft ook een mooie spirituele kant.
Een boek zoals we gewend zijn van Santa Montefiore, eentje met veel liefde, en die wel even blijft nadreunen als je hem uit hebt.

****

Mening Marjon (19-8-2008):
Wat een ongelofelijk mooi verhaal. Vol liefde, wijsheid, wreedheid ook, spiritualiteit, gewoon heel erg mooi en het einde was zeer verrassend. Ik kon het niet meer wegleggen en tegelijk heb ik het langzaam gelezen, want ik wilde niet dat het uit was.
Dit was mijn tweede boek van Santa Montefiore (voor de eerste KLIK) en ik vind dit deze vele malen beter. Dit vraagt er om… Ik moet meer lezen van deze schrijfster!

*****

Natasja en Marjon.

3 gedachten aan “Zigeunermadonna”

  1. Een mooi verhaal van Santa Montefiore, ik heb dit boek ook al een keer herlezen en ook toen vond ik het prachtig ( net zoals de meeste van haar boeken).

  2. Nou, mijn reactie komt weer niet door….
    Ik had geschreven dat ik dit een prachtig boek vond, zoals de meeste boeken van Santa.
    Dit boek heb ik ook al eens herlezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.