Zoek het maar uit

Ook digitaal en in hardcover verkrijgbaar.

Schrijver Chantal van Gastel
Uitgever House of Books
Jaar 2012
Aantal blz. 432
ISBN 9789044336481

Korte samenvatting
Ella’s leven wordt overhoopgehaald door een gewapende overval die ze ternauwernood overleeft. Is haar baan in de boekwinkel wel genoeg voor haar? Wanneer gaat ze zelf een boek schrijven? Wordt het geen tijd om te gaan samenwonen met haar vriendje Owen? En waarom denkt ze de hele tijd aan Dex, haar eerste liefde? Gelukkig kan Ella altijd terecht bij haar oma. Dan stuit ze op een geheim dat oma altijd met zich heeft meegedragen.

Mening
Er lopen twee verhalen door elkaar: dat van Ella en dan van haar oma. Dat van Ella duikt om en om per hoofdstuk terug in het verleden en maakt dat het verhaal niet lekker dóórloopt. De gebeurtenis van de overval is aanleiding voor haar verhaal maar wordt verder helaas niet uitgediept. Nu hoeft dat niet bij een chicklit, maar ik vind het toch jammer. 
Het verhaal van haar oma is een mooi en ontroerend verhaal, maar wordt op een gegeven moment net als het verhaal van Ella ook in de ik-vorm verteld en dat maakt het enigszins verwarrend.
Je hebt dus een leuk verhaal en een mooi ontroerend verhaal en toch loopt het niet soepel door. Wel jammer, want we weten dat Chantal van Gastel een hele prettige verteltechniek heeft in Zwaar Verliefd en Zwaar Beproefd!

Aantal sterren (maximaal 5) ***

Marjon.

7 gedachten aan “Zoek het maar uit”

 1. Dit is het enigste boek van Chantal van Gastel wat ik nog niet gelezen heb. Jammer dit verhaal niet zo vlot doorleest als haar andere boeken…

  Een fijne dag!
  liefs Insoon

  1. Ik weet niet eens hoeveel boeken ze geschreven heeft, ken alleen dit boek en Zwaar Verliefd en Zwaar Beproefd. Maar elk volgend boek ga ik ook weer lezen hoor!

   Liefs, Marjon.

 2. Was even een verrassing ik verwachte een chicklit maar kwam in een mooie roman terecht en dat is me erg goed bevallen.
  De liefde van Ella maar ook die van haar oma worden erg mooi op twee verschillende manieren verteld en houd je aandacht tot het einde vast.
  hart verwarrende momenten maar ook hele trieste,ik heb ook een paar keer moeten slikken met dit verhaal.
  Als je naar het verhaal van Ella’s oma gaat in het verleden komen er dingen aan licht die niemand wist,maar ook zeker wat een ellende er was in de oorlogstijd.Een boek wat ik niet snel zal vergeten en krijgt van mij dan ook 4,5*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.