Zoet verlangen

 

Auteur: Sarah-Kate Lynch
Uitgever: De Kern
Jaar: 2008
Bladzijden: 316

Over het boek:
Florence Darling is een opgewekte vrouw van negenendertig die positief in het leven staat en er trots op is dat ze wel tegen een stootje kan. Het ongeluk dient zich immers altijd aan met drie gebeurtenissen tegelijk in haar leven!
Dus wanneer ze op een ochtend op straat wordt gezet door haar zakenpartner en ‘s middags wordt verlaten door haar echtgenoot, weet Florence dat er nog meer slecht nieuws op komst is. Als haar zoon Monty niet lang daarna terugkomt van een rondreis door Australië blijkt al snel wat dat is.
Tot haar schrik blijft het daar niet bij. Florence’ plan om haar huis te verbouwen tot een tearoom dreigt te mislukken, haar zus blijkt labieler dan ze dacht en waarom laat de huisarts zoveel berichten achter op de voicemail?
Maar dan komt aannemer Will langs, een man met verborgen culinaire talenten, en Florence’ leven, met al zijn ups en downs, ziet er ineens een stuk vrolijker uit.

Mening Ghita (24-7-2011):
Een heerlijk boek, met een lach en een traan.(oh, ik zie nu dat dit ook in een van de recensies staat, maar ik had hem echt zelf bedacht).
De schrijfstijl vond ik heel prettig, ook veel humor, met grappige opmerkingen tussen haakjes (je moet er van houden, maar ik doe het zelf ook vaak, dus ik kon dit wel waarderen). Ondanks alle tegenslagen die Florence te verwerken krijgt blijft ze positief en als zij het zelf niet meer ziet zitten is daar altijd nog aannemer Will die haar overhaalt vooral haar plannen door te zetten en hij steunt haar hierin en in alles wat ze meemaakt.
Deze vriendschapt groeit uit tot meer.
Door het boek heen komen er ook korte hoofdstukjes, geschreven door personen uit de directe omgeving van Florence, waarin zij over de situatie van dat moment en over Florence vertellen. Erg knap gedaan. In dit boek komt ook veel eten voor, het heeft hier en daar wat raakvlakken met romans van Joanne Harris.
Ik ga zeker nog meer van deze schrijfster lezen.

*****

Mening Marjon (2-9-2012):
Alles wat ik verwacht had, dit niet. Ik dacht een leuke vrolijke roman te gaan lezen, want zo waren de andere boeken die ik van haar las ook en de titel suggereert toch ook… Dit is een boek met wat hierboven al staat en wat ik zelf ook vind: een lach en een traan. Het zit vol met leven, ook met de donkere kant van het leven. Ze overkomen de hoofdpersoon in het boek en ze vertelt er over in de ik-vorm. Omdat dat gepaard gaat met een portie humor leest het boek als een trein. En je verwacht veel voorspelbaarheid, maar het heeft alles behalve dat. Wat een bijzonder boek. Wat een aanrader!

*****

Ghita en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.