Zomer in het duincafé (Duincafé 1)

Auteur: Debbie Johnson
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2019
Bladzijden: 368

Over het boek:
In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals prachtig gebakken broden, kleurrijke salades en zorgvuldig bereide cupcakes. Voor zowel toeristen als locals is het bouwvallige café met uitzicht op het strand een baken van vrolijkheid, goed gezelschap en geborgenheid. Een plek als geen ander, een plek die vriendschap serveert en waar een hartelijk welkom altijd op de kaart staat.

Voor Laura Walker, weduwe en moeder van Lizzy en Nate, is de beslissing om haar tienerkinderen uit hun vertrouwde omgeving weg te rukken en een hele zomer lang in een klein kustplaatsje in Dorset te gaan wonen, niet makkelijk. Haar besluit valt bepaald niet goed bij haar kinderen, en ook haar eigen ouders denken dat ze gek is geworden. Maar haar nieuwe baan in het café, en de mensen die ze daar ontmoet, geven Laura de mogelijkheid weer zichzelf te leren zijn – en heel misschien ook weer lief te hebben.

Mening Marjon:
Ik las dit boek naast een thriller en het contrast kon niet groter zijn. Maar dit boek is niet alleen maar leuk en luchtig: er zit een serieus tintje in. Laura heeft door een stom ongeluk haar man en de vader van haar kinderen verloren. Ze is nu 2 jaar verder maar vindt het moeilijk om haar leven echt weer op te pakken. Ze doet het voor haar kinderen, maar verder… Om die reden neemt ze een ‘werkvakantie’ aan. Ze mogen in een vakantiehuisje verblijven terwijl zij gaat werken in het Duincafé dat bij de vakantiehuisjes hoort. En daar verandert haar leven in sneltreinvaart: ze leert nieuwe mensen kennen, haar kinderen maken nieuwe vrienden, zelfs de hond wordt blijer en dan is er nog die knappe dierenarts… Romantiek, humor, emoties (ik was zelfs even in tranen)… Wat een zalig boek. Hopelijk komt er gauw een vervolg!

*****

Marjon.

4 gedachten aan “Zomer in het duincafé (Duincafé 1)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.