Zomer vol geheimen

Auteur: Nikola Scott
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2019
Bladzijden: 384

Over het boek:
Augustus 1939
Op het vreedzame familielandgoed Summerhill probeert de zestienjarige Maddy zich afzijdig te houden van alle geruchten over oorlog. Dan keert haar ¬ amboyante zus Georgiana terug van een lange reis, met in haar kielzog haar nieuwe vriend, Victor. Maddy heeft al snel het gevoel dat er iets niet klopt aan deze man, maar ze heeft geen idee welk gevaar hij met zich meebrengt.
Heden
Wanneer Chloe ontdekt dat ze zwanger is, zou ze eigenlijk dolblij moeten zijn. Maar dat is ze niet. Ze is bang voor de toekomst met een man die haar lijkt te adoreren, maar tegelijkertijd extreem bezitterig is. Wanneer het toeval haar naar Summerhill brengt, wordt ze meegezogen in een mysterie dat zijn oorsprong vindt in gebeurtenissen van decennia geleden.
Zomer vol geheimen is een mooie en spannende roman over de kracht van liefde die zowel troostend als vernietigend kan zijn.

Mening Marjon:
Een boeiend boek met veel mysteries en een jonge vrouw die onderdrukt wordt door haar man. Er is een verhaal in het verleden en een verhaal in het heden. En hoewel de verhalen niets met elkaar te maken hebben komen de hoofdpersonen wel op elkaars pad en sluiten ze vriendschap. Het boek leest heerlijk weg en is vooral in de tweede helft moeilijk weg te leggen: er zit een vleugje spanning in. Toch miste ik het uitwerken van de verhalen. Als Chlo√ę de stap neemt om weg te gaan bij haar man wordt dat verder amper uitgediept. En ook het verhaal van Victor uit het verleden wordt een beetje makkelijk weggeschreven. Daarom ondanks dat het zo lekker weglas net geen 5 sterren.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.