Zomernacht

zomernacht

Auteur:  Kristin Hannah
Uitgever:The house of books
Jaar: 2013
Aantal bladzijden: 432
.
Korte samenvatting:
Lexi en Mia worden hartsvriendinnen vanaf de dag dat ze elkaar op de middelbare school tegenkomen. Lexi woont bij haar tante op een woonwagenpark. Mia komt uit een stabiel, rijk gezin. Lexi valt als een blok voor Mia’s populaire tweelingbroer Zach. Ze had nooit verwacht dat hij haar ook leuk zou vinden. De drie jonge mensen worden onafscheidelijk. Op de terugweg van hun eindexamenfeest gaat het mis. Ze krijgen een auto-ongeluk. Lexi neemt onder grote sociale druk alle schuld op zich en belandt in de gevangenis. Daar bevalt ze van een dochtertje, Grace, dat ze moet afstaan. Jaren later keert Lexi, ouder en wijzer, terug in de maatschappij. Ze gaat onmiddellijk op zoek naar Grace.
.
Mening:
Wat een geweldige schrijfstijl heeft Kristin Hannah,dit is mijn tweede boek wat ik lees van haar maar ik moet zeggen dat ik de rest ook zeker wil gaan lezen. In dit boek lees je weer eens wat drank allemaal niet kapot kan maken. Maar wie is nu werkelijk schuldig? Het boek is vooral romantisch en zeker dramatisch.
 .
Aantal sterren (maximaal 5)****
.
Natasja
.

12 gedachten over “Zomernacht”

 1. Ook ik heb dit boek afgelopen zaterdag gedownload. Ik heb bijna alles van Kristin Hannah gelezen en ik ga er vanuit dat dit ook weer zo’n goed boek is.

 2. Ik las zojuist dit boek uit. Hier mijn recensie:

  Als je een boek goed wil vinden, zal je iets om de hoofdpersonen moeten gaan geven. Elke schrijver die dat bij jou bereikt, komt een heel eind. Dat lukt bij de hoofdpersonen van Kristin Hannah ook altijd. Maar deze keer niet. Al direct van het begin af aan had ik een hekel aan Jude. Ik vind haar egocentrisch, verre van liefdevol en een persoon die alleen maar denkt aan wat zijzelf nodig heeft. Hoe ik het ook probeerde; ik kon haar niet leuk vinden. Op de een of andere manier kwam ze daardoor irreëel over op me. En dat kleurde het verhaal toch wel een beetje negatief. Het is natuurlijk een steengoed verhaal en de schrijfstijl van Kristin Hannah is heel toegankelijk. Maar Jude vind ik niet goed neergezet. Daarom deze keer geen 5 sterren.

  ****

  Marjon.

 3. Dit is een prachtige emotionele roman, waarbij ik meerdere keren een traantje heb weggepinkt. Hoe beschermend ben je als moeder voor je kinderen en in hoeverre is dit goed? Waar eindigd verantwoordelijkheid en moet het recht zegevieren?

  1. Ik las later terug dat ik het niet zo’n goed boek vond, omdat ik een van de hoofdpersonen niet ‘aardig’ vond. Soms heb je dat met een boek. Maar ze is een goede schrijfster hè.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.