Zomers koken

 

Auteur: Yvon Jaspers
Uitgever: Carrera
Jaar: 2018
Bladzijden: 240

Over het boek:
Meraki is alles wat je doet met bezieling, met overgave. Meraki is een werkwoord. Het is de hoeveelheid liefde en zorg die je besteedt aan iemand of iets. In de keuken betekent het dat je de simpelste gerechten heerlijk kunt laten smaken als je er maar genoeg meraki in verwerkt.
En andersom, als meraki ontbreekt smaakt het nergens naar. Yvon Jaspers neemt je in dit kleurrijke kookboek mee naar een zonnig eiland. Daar staat een oud keukentafeltje met een wapperend kleed in de wind. Niet keurig netjes gedekt, maar een beetje geïmproviseerd. Verschillend servies, verschillende glazen en een bij elkaar geraapt zooitje vorken. En rijk gevuld met de heerlijkste, zonnige gerechten. Iedereen heeft wat meegebracht: van soepen en pasta’s tot maaltijdsalades, van zeebaars van de grill tot kip uit de oven, van walnotencake tot citroentaart.

Mening Marjon:
Hoewel het niet specifiek genoemd wordt, is dit kookboek gebaseerd op de Griekse keuken en de Griekse levensstijl. En het is absoluut een aanrader. Heerlijk gerechten, korte anekdotes, aantrekkelijke foto’s en geen ingewikkelde recepten met moeilijke ingrediënten.

Het boek is onderverdeeld in:
Soepen
Salades
Mezze (hapjes)
Groente
Vis & Vlees
Pasta & Granen
Sauzen & Kruidenmengsels
Zoet
Om samen te vieren (zoals een kinderfeest if Pasen)

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.