Zomers licht

Schrijver: Rachel Hore
Uitgever: De Boekerij
Jaar: 2008
Aantal blz: 410

Over het boek:
Fran Morrison reist als muzikant de wereld over, maar als haar vader wordt getroffen door een hersenbloeding keert ze terug naar haar geboorteplaats om het kleine familiebedrijf, een glas-in-loodatelier, te runnen.
De pastoor van een nabijgelegen kerk geeft de opdracht om een gebroken raam te restaureren; een prachtig victoriaans kunstwerk met als middelpunt een vrouwelijke engel. Terwijl ze werkt aan deze restauratie gaat Fran in haar vaders documenten op zoek naar het verhaal achter dit raam, en ze ontdekt een geschiedenis die verrassend veel parallellen vertoont met haar eigen leven…

Mening Marjon (29 augustus 2009):
Het duurde lang voor ik in het boek kwam en toen ik er eenmaal een beetje in kwam, was er weinig voor nodig me er weer uit te halen. Het verhaal op zich is goed, maar er zitten toch wel langdradige stukken bij. En als je het dan vergelijkt met haar vorige boeken, valt dit boek heel erg tegen. Waar het aan ligt? Geen idee eigenlijk. De ik-vorm die wordt gebruikt? De parallel die het heden met het verleden moet hebben, kon ik niet vinden. Daarnaast zit het niet vol sfeerdetails zoals de andere boeken. Jammer. Ik hoop dat elk volgende boek weer het niveau van de de eerste twee haalt.

***

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.