Zusje (Patrick Hedstrom & Erica Falck 4)

 

Schrijver: Camilla Läckberg
Uitgever: Ambo/Anthos
Jaar: 2011
Bladzijden: 371

Over het boek:
De winter loopt ten einde in de regio Fjällbacka. Patrik en Erica treffen de laatste voorbereidingen voor hun huwelijk. In Tanumshede, waar Patrik werkt, heerst grote opwinding. Het stadje wordt het decor voor een tv-serie. In de realitysoap Fucking Tanum gaan oud-deelnemers uit series als Big Brother een tijd in het stadje wonen en werken. De plaatselijke politiek en de middenstand zien dit helemaal zitten, ook al zijn de meeste deelnemers aan de serie enigszins beschadigde personen.
Dan wordt Tanumshede opgeschrikt door een dodelijk ongeval. Het lijkt het alsof het slachtoffer, Marit Kaspersen, dronken achter het stuur zat en is verongelukt. Alleen: Marit dronk nooit alcohol. Patrik en zijn collega’s gaan de zaak onderzoeken. De soap die Tanumshede welvaart en landelijke bekendheid moest brengen, laat diepe sporen na omdat iemand nog oude rekeningen te vereffenen heeft. Lukt het Patrik om de dader te stoppen voordat hij opnieuw toeslaat?

Mening Marjon (7-9-2011):
Dit is het 4e boek waarin Patrik en Erica voorkomen en hun verhaal loopt als een rode draad door het verhaal wat de thriller maakt heen. Dat houdt eerst dan ook je aandacht vast, want het begin van het boek is nogal rommelig. Twee losse verhalen, waarvan er al een direct met een moord begint vullen het boek en dan zijn er ook nog de cursieve stukjes die blijkbaar een blik in het verleden vormen. Er komen veel namen in voor, die achteraf weinig met het werkelijke verhaal te maken hebben; ze dienen meer als decor, maar maken het wel een beetje verwarrend. Ergens halverwege wordt duidelijk dat alles met elkaar verband moet houden en dan begint het verhaal pas echt te lopen. De laatste 75 bladzijden is er geen houden meer aan; het boek is niet meer weg te leggen en net als je denkt het te weten volgt er nog een verrassende wending. Klasse weer! Maar vanwege het onoverzichtelijke begin deze keer geen 5 sterren voor deze Camilla Läckberg.

****

Marjon.

Voorgaande delen:

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.