Zussen voor altijd

zussenvooraltijd

Auteur: Erica James
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Bladzijden: 512
Jaar: 2009/2011/2015

Over het boek:
Bestsellerauteur Erica James schrijft over echte mensen in herkenbare situaties en dat heeft haar een grote groep fans opgeleverd. Haar heerlijke roman ‘Zussen voor altijd’ is daar een perfect voorbeeld van.

Harriet Swift heeft haar leventje perfect op orde: ze is 32, heeft een goede baan, een leuke flat en een nieuwe vriend. Dat verandert in Ă©Ă©n klap als haar enige zus en hartsvriendin, Felicity, omkomt bij een afschuwelijk ongeluk. Als voogd van Felicity’s twee jonge kinderen voelt Harriet zich genoodzaakt haar geordende, stadse leventje achter zich te laten. Ze keert terug naar haar ouderlijk dorp om de hulp van haar ouders in te schakelen. Haar leven wordt nog verder op z’n kop gezet als ze erachter komt dat Felicity meer geheimen had dan ze kon vermoeden.

Mening Natasja:
Je zou je leven maar eens helemaal op orde hebben, en dan een telefoontje krijgen dat je geliefde zus dood is, en dat jij voor de kinderen moet gaan zorgen.
Dit overkomt Harriet, niet alleen krijgt ze te maken met het grote verdriet van haar zus, maar ook een grote omslag in haar perfecte leven.

Het verhaal kwam best traag op gang, want we maken eerst kennis met alle personen uit dit boek.
En toch is het zo aangrijpend geschreven dat je alles wil weten over iedereen, en hoe het gaat aflopen met de levens.
Vreselijke drama’s spelen zich af in dit verhaal, niet alleen van Harriet maar ook Will, de kinderen, haar ouders.
Allemaal krijgen ze te maken met een vreselijk rouwproces, en vele geheimen en leugens, en je ziet dat iedereen dit op zijn eigen manier doet.
De manier waarop Erica James schrijft is altijd boeiend, en laat je echte mensen zien en voelen.

****

Mening Marjon (15-12-2008):
Dit boek gaat over het leven, over relaties, over mensen, over liefde en de dood, over dat niemand perfect is, maar dat iedereen mag zijn zoals hij/zij is. Binnen de kortste keren werd ik meegezogen in de levens van de personen in dit boek en ik kon het boek niet wegleggen. Het is heerlijk levendig geschreven, heeft diverse verhaallijnen en misschien juist daardoor verveelt het nooit. Fantastisch boek en dat maar voor 7,50 (al heb ik zelfs dat niet hoeven neer te leggen, want ik kreeg het van Sinterklaas). En helaas… Het is nu uit en ik had best nog een tijdje over alle personen willen lezen… Een kanttekening; ik vind de Nederlandse titel echt nergens op slaan. De originele titel is ‘Love and Devotion’ en hoewel ik dat een wat te zoete titel vind, vind ik het meer passen. Maar voor alle duidelijkheid: dit is absoluut gĂ©Ă©n zoet boek.

*****

Natasja en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.