Zuur (Kathleen Verlinden 5)

zuur

Auteur: Anja Feliers
Uitgever: Lannoo
Jaar: 2015
Bladzijden: 364

Over het boek:
Het vijfde topboek in de Kathleen Verlinden-reeks
Een bijtend scherpe whodunit. Op een avondfeest wordt Cara zonder reden aangevallen. Een bijtend zuur vreet haar gezicht weg en het meisje blijft voor het leven verminkt. Het verwerkingsproces is bijzonder zwaar, vooral als vermoedens rijzen dat Cara geen toevallig slachtoffer was. Psychologe Kathleen Verlinden begeleidt Cara bij de verwerking, maar het lijkt wel alsof ze door iets of iemand wordt tegengewerkt
 Terwijl haar aandacht naar Cara gaat, wordt Kathleen ingehaald door haar eigen verleden. Zuur is de vijfde thriller met psychologe Kathleen Verlinden.

Recensie Clasien:
De voorkant laat Cara zien, een 17-jarig meisje dat door wraak haar gezicht verbrand en deze probeert te verbergen. De titel: Zuur “Ze heeft een zuur in haar gezicht gekregen. Vermoedelijk een soort zoutzuur of zwavelzuur”.

Daphne, de moeder van Cara, is plastisch chirurg en werkt samen met Guido.
Guido’s zoon Alexander en Cara zijn al van kinders af aan goed bevriend. Guido is gescheiden van Lea die in het ziekenhuis op de brandwondenafdeling werkt.

Daarnaast heb je het verhaal van Kathleen, een psychologe, die Cara helpt om haar gevoelens een plek te geven.

Cara krijgt een speciale band met Lea, maar Lea is op iets heel anders uit namelijk wraak op degene die haar broer in zijn jeugd hebben vernederd met tot gevolg zelfmoord.

“Zelfs na jaren kan een vriendschap nog ontaarden omdat je dan pas de ware aard van het beestje leert kennen”

Het verhaal begint gelijk spannend met gruwelijke details. Het ziekenhuis gedeelte vond ik op een gegeven moment te langdradig worden, ondanks de heftigheid van de reactie van Daphne. Hoe wreed zij is tegenover haar dochter, gevoelloos.
De climax maakt het weer helemaal goed, ik zag deze niet aankomen.

Het laatste hoofdstuk had van mij er niet meer bij gehoeven, nu krijgt het verhaal een open einde……….hoe gaat het verder met Cara en haar jeugdvriend?

****

Mening Natasja:
Cara ontmoet tijdens het feest een oude bekende en besluit even met hem naar buiten te gaan voor een wandeling: Alexander wil een oud gebouw laten zien, tijdens de wandeling verliezen ze elkaar even uit het oog en dan gebeurt er iets vreselijks met Cara.
Ik kan niet anders zeggen dan wow, wat een heftig spannend boek was dit weer van Anja, het verdient weer dik vijf sterren
Je bent tijdens het lezen bezig met het ontrafelen van de dader en waarom hij of zij het gedaan heeft.
De korte hoofdstukken zorgen er weer voor dat het makkelijk en snel leest, maar vooral het beklemmende gevoel dat je krijgt bij haar boeken zorgen er voor dat je meer wil. Aanrader!

*****

Clasien en Natasja.

Voorgaande delen:

   

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.