Harry Potter en de vuurbeker (Harry Potter 4)

harrypotterendevuurbeker

Auteur: J.K. Rowling
Uitgever: Harmonie
Bladzijden: 549

Over het boek:
Zoals ieder jaar brengt Harry Potter de zomervakantie door bij zijn vreselijke oom en tante, waar de sfeer dit jaar extra gespannen is doordat hun verwende zoontje Dirk op dieet is. Harry kan dan ook niet wachten tot hij terug mag naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, om aan zijn vierde schooljaar te beginnen. Maar voor het zover is, wordt hij door de familie Wemel op spectaculaire wijze bij de Duffelingen opgehaald, om mee te gaan naar de finale van het WK Zwerkbal!

Harry weet dan nog niet dat er dat jaar op Zweinstein een nog groter en spannender evenement zal plaatsvinden, waarbij ook leerlingen van buitenlandse toverscholen vertegenwoordigd zullen zijn. Ondanks alle opwinding en magische gebeurtenissen, probeert hij zich toch op zijn lessen te concentreren.

Ondertussen zijn er allerlei tekenen die er op wijzen dat Voldemort, met behulp van Duistere tovenaars, weer aan kracht begint te winnen. De angst dat Hij Die Niet Genoemd Mag Worden opnieuw zal toeslaan, wordt steeds groter…

Mening Marjon:
In dit vierde boek uit de serie verandert er van alles. Harry Potter wordt volwassener en het verhaal ook. Er gebeuren heftige dingen, de sfeer wordt grimmiger en de dreiging groter. Waarom weet ik niet, maar ik heb dit boek altijd minder gevonden. Nu ik het herlas keek ik daar anders tegenaan. Omdat je de rest van het verhaal al kent, zie je nu heel goed hoe al naar het einde van de serie toegewerkt wordt. Dat is de kracht van J.K. Rowling, naast haar fantastische verteltechniek: het verhaal zit zo ingenieus en goed in elkaar. Elke gebeurtenis staat niet op zichzelf. Dat is in dit boek goed voelbaar.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.